01 de novembre 2007

Beijing, Capital del Nord

Beijing significa Capital del Nord (no hi ha res com dominar idiomes, eh). Es la capital de Xina però no sempre ho ha estat. Es una ciutat immensa amb uns 14 milions d'habitants mes o menys. Al centre es troba la Ciutat Prohibida, antiga seu del poder xines i es on habitaven el emperadors. Al voltant d'ella es troba tot el demès. Es una ciutat de forma quadriculada amb 5 o 6 anells o rondes, que envolten el centre. Els carrerons petits dels 'hutong' es trenquen quan van a parar a les grans, molt grans avingudes que creuen la ciutat de nord a sud i d'est a oest.
Es pot tardar 4 o 5 dies en veure el mes important que es: la Ciutat Prohibida, Temple Lama, Temple del Cel, Palau d'Estiu, Tian'an Men, Hutong, mercats, els parcs....i com no, la muralla Xina, la qual es troba uns 100 km de Beijing depenent de la part que es vagi a veure.
Soroll, pol.lucio i molta gent son els elements negatius de la ciutat. Realment, a vegades no veus el sol a causa d'una mescla entre boira i contaminació la qual sol desapareix quan plou o quan fa vent. I gent, molta gent arreu i a totes hores.