23 de novembre 2007

Chengdu, pandes i el gran buda

Chengdu es una ciutat d'uns 4 milions d'habitants. Es la capital de la província de Sichuan que es una de les mes maques de Xina i una de les millors cuines del país que es caracteritza per que es molt picant,..però picant. A mes, es un punt estratègic per la gent que vol anar al Tibet. Per que us feu una idea, estic al centre-oest de Xina.
A Chengdu no hi ha gaire coses per veure i el temps es quasi sempre gris, una fina boira cobreix la ciutat durant tot el dia. Peró com totes les ciutats Xineses, un s'ha de perdre pels carrers per veure la vida quotidiana. Gent ballant pel carrer, cantant en els parc, xiringuitos amb menjar per tot arreu i gent bastant amable. També es típic les cases de te (no de 60 euros, jeje) on un es pot relaxar, parlar i per suposat, prendre te.
Tot i així, els motius que m'han fet venir aquí son basicament dos. El 'Centre per la investigació i reproducció de l'os Panda' es una reserva per la protecció de l'os Panda, en perill d'extinció i símbol pels Xinesos. Aquí es troben uns 50 Pandes que l'únic que fan es menjar i dormir, jeje. Es curiós de veure i es troben tan sols uns dos metres de tu. (La Mariaka disfrutaria aquí)
L'altre motiu de la meva estada a Chengdu es el Gran Buda. Esta situat a unes dues hores de Chengdu, concretament a Leshan. El Gran Buda es considera el Buda assegut mes Gran del Mon (hi ha un Buda dret??). Fa 74 d'alçada, les seves orelles fan 7 metres de llarg i esta esculpit a la roca. Es troba en la confluència de dos rius i es diu que es va construir allà per protegir als mariners ja que en aquella zona antigament morien molts mariners a causa dels corrents. El problema es va resoldre però no per la protecció del buda sinó per les roques que es van despendre en la seva construcció i que van fer disminuir la fondària del riu. Es im-pre-sio-nant!!!
Aquí a Chengdu, estic dormint per 1 euro i mig, no esta mal, no?
.
Miki Chang