19 de novembre 2007

Tren Xian-Chendu

Aquest cop he passat 17 hores al tren però ja estic a Chendu. Afortunadament sempre viatjo amb gent. He deixat el meu company de viatge Suec a Xian i ara estic amb dos anglesos i una italiana.
El primer que et sorprèn quan agafes un tren es la quantitat de gent que hi ha a l'estacio i la quantitat i grandària de les bosses que porten. La veritat es que els trens Xinesos estan bastant be. Sempre viatjo amb llitera dura i agafo la de dalt de tot que es mes barata. En quan entres al tren tothom et mira. Ets el centre d'atencio quan ets occidental. I els mes atrevits et diuen 'hello'. Es fàcil fer-te amic d'ells, el difícil es comunicar-te. En quan mes m'allunyo de Beijing, mes difícil es que m'entenguin amb les 4 paraules de Xines que se, ja que cada regió, encara que entén el Xines Mandarin, te el seu propi accent.
En quan surt el tren, no paren de passar pel passadís gent que ven de tot; menjar, jocs, mapes, fins i tot lloguer de pel.licules. Això si, aigua calenta no falta, ja sigui per el te o per els 'noodles' (fideus xinesos). A les 10 de la nit tanquen les llums i tothom a dormir o al bar. Cada cop que el tren para en una estació també pots comprar tot tipus de coses des del mateix tren a gent que ven des de les plataformes (per la finestra, es clar!!)
El pitjor de tot son els lavabos. Aquí a Xina la majoria dels lavabos son un forat, no hi ha tassa de water. Al tren també. Imagineu-vos amb el moviment del tren i de 'cuclilles', difícil , eh? Això si, la puntualitat es millor de RENFE mil vegades.
Miki Chang

1 comentari:

Horrabin ha dit...

Osea que si voy y pongo la frase esa de "Caga feliz, caga contento, pero por favor ¡cágate dentro!" me sacan a hostias ¿no?