18 de desembre 2007

Hong kong: es o no es Xina?

Desprès d'un dia a Macao me'n vaig cap a Hong Kong. Es tarda una hora en ferry i al arribar a Hong Kong un altre cop el mateix. S'ha de fer cues, presentar passaport..passo una altre frontera ja que Hong Kong també te un regim administratiu especial. Es pot dir que en tres dies he estat en tres països.
Una mica d'historia (mes o menys)...Xina i els anglesos van tenir un conflicte a causa del trafic d'opi en el qual els anglesos van sortir victoriosos. Es la famosa guerra de l'opi. El Xinesos van accedir a cedir els territoris de Hong Kong durant cent anys. Per cert, al 1997 van ser retornats a Xina. Hong Kong consta d'uns territoris 'continentals' i de varies illes, entre elles la famosa illa de Hong Kong. Quan un arriba a HK es troba una mescla rara entre l'estil angles i xines. La gent no pita, no escup, fa cues, quasi tothom parla angles (i cantonès), hi ha normes per tot arreu, autobusos de dos pisos, tramvia, condueixen per l'esquerre, et pot asseure al vater i fins i tot els cotxes paren al pas de vianant. Tot aixo combinat amb xinesos. Curiós!! I per suposat, mes car!! A l'illa de HK hi ha passos elevats per vianants per anar d'un lloc a l'altre sense tocar 'terra ferma' i per suposat tendes, moltes tendes.
Ho he aconseguit, aquí ja fa calor ja que es un clima subtropical. La temperatura oscil·la, normalment, entre els 15 i 20 graus. Per fi, ja m'he posat les xancles, jeje.
Encara que a les zones urbanitzades es pot trobar molta, molta gent, també es troben molts parcs naturals i platges ja que hi ha moltes zones i illes amb poca gent. A destacar als territoris de HK: el gran buda a l'illa de Lantau (el buda assegut de bronze mes gran del mon), les vistes de HK des de Victoria Peak, l'espectacle nocturn amb llums (diari) al ritme de la musica dels edificis de HK (impressionant) i l''star ferry', els vaixells que uneixen la illa de HK amb el continent que daten del 1888...i moltes coses mes, es clar...

Miki Chang

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei MikiCahng!
Si veus al HonKongFui, dóna-li records! i vigila amb la seva patada voladora...