09 de gener 2008

Curiositats Xinesques (2)

Com molt be va observar el meu amic Baldo en el seu viatge per Xina, hi ha Xinesos que es deixen la ungla del dit index mes la llarga el normal. Vaig començar una profunda investigació i em van dir que era per varis motius: per pelar taronges, per netejar-se les orelles i fins i tot, per prendre 'coca'. No content amb aquestes respostes finalment crec que he arribat a la veritat. Es deixen la ungla mes llarga per mostrar que no treballen en el camp, ja que si treballessin en el camp es trencaria, i així demostrar el seu 'statu' de no camperol.
Una altre, si vols enviar algo per correus, sobretot paquets, no ho portis ben embolicat per que ho hauràs d'obrir per ensenyar el que envies. Una altre mostra del control del govern Xines.
Cues, que difícil es fer cues a Xina!!! Moltes vegades no es fan cues i quan es fan i estàs 20 minuts esperant i quasi et toca a tu, els Xinesos es colen com si res amb un somriure a la cara. A mi no em passa per que els dic que 'ni hablar', amb gestos, es clar, però ells mateixos colen altres xinesos i els que son 'adelantats' (difícil d'explicar) es queden tan tranquils, jeje, ni s'inmuten. Això si, jo m'he adaptat molt be a la cultura Xinesa i sobretot en aquest aspecte, jeje, espero fins al final i desprès soc el primer, jeje.
Si vas al labavo, sigui de forat o vàter occidental com diuen aquí, als hostel normalment et trobes un retol dient (en Xines) 'si us plau, no llenceu el paper al vàter, llenceu-lo a la paperera' i si, desprès de fer les teves necessitats i netejar-te ben netejat, tira el paper de vàter a la paperera o si no hi ha perill que el bloquegi.Per acabar, a pesar de la grandària de Xina, a tot arreu tenen la mateixa hora. La hora de Beijing. Així doncs, si a Beijing es fa fosc potser a les 5h, a l'altre punta, per exemple Kunming, es fa fosc a les 18.30-19h. I no diguem a Lhasa, capital del Tibet.
.
Miki Chang

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aaaaaaaaaaaaaah!!! Cada xino que veig miro com porta l'ungla de llarga...