08 de gener 2008

El tren, que curios!!

He agafat el tren per anar de Kunming a Guilin i mai deixa de sorprendre'm. Aquest cop 'sol' han estat 18 hores. Totes les estacions de tren Xineses sempre estan a rebentar. Al arribar has de passar l'equipatge per un detector. Desprès te'n vas a la sala d'espera. Això si, tot esta bastant ben indicat en Xines i en angles. Mitja hora abans de la sortida del tren obren les portes de la teva andana i ja pots pujar al tren. Al pujar al tren canvien el teu bitllet per una targeta que l'has de conservar tot el viatge. Normalment viatjo el 'llitera dura' i a dalt ja que es mes econòmica que a baix. A part d'aixo, a la llitera de sota tothom hi seu. Mai he provat anat en seient encara que es molt mes barato però ha de ser molt dur 24 hores en tren assegut amb Xinesos fumant, bevent, menjant i esculpint.
Al vago sempre hi ha una maquina amb aigua calenta per fer-se el tan imprescindible te o els 'noodles express' que tothom menja. Desprès comença la festa: infinitat de gent passant d'un costat a l'altre venent de tot, polseres, llanternes, jocs, menjar, mapes, mitjons...sembla un vol de Ryanair, jeje. I a cada estacio que pares, des de les andanes, venedors amb carros plens de tot: aigua, cervesa, menjar...
Els Xinesos en quan pugen al tren es treuen els pantalons i es queden en els seus pantalons interiors tipus pijama fins a l'hora d'arribar.
El fil musical amb musica Xinesa sense parar fins a les 22h que es quan tanquen les llums i tothom a dormir. I a les 6h del mati el fil musical altre vegada, que es l'hora que obren les llums. I als que ens agrada dormir, que? A pesar de tot sempre aconsegueixo dormir mes fins les 9h, jeje.
Per finalitzar el lavabo, un forat al terra que amb el moviment del tren fa difícil concentrar-se, això si, al davant hi ha una barra per agafar-te mentres estàs de 'cuclilles' no sigui que pixis o ca...fora!!!
Miki Chang

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tantes hores en tren... o abuses de gallofes, o t'han portat una revista de sudokus els reis "d'orient".
Encara que "d'orient" sont tots els que et rodegen, no?