28 de juny 2008

Els fabulosos temples d´Angkor/ Los fabulosos templos de Angkor

No es pot anar a Cambodja i no visitar els temples d´Angkor. Angkor es troba al costat de Siem Reip, una ciutat d´un milió d´habitants al nord-oest de Cambodja. Era l´antiga capital de l´imperi Khmer que va durar entre el segle 9e i 13e i que llavors anava de Burma a Vietnam. En aquell moment, mentre Londres tenia una població de 50.000 habitants, Angkor tenia un milió d´habitants. Per suposat, es patrimoni de la humanitat.
El complexe es enorme i engloba centenars de temples contruits amb pedra. El mes famós i mes gran es Angkor Wat que es considera l´edifici religiós mes gran del mon. Cal destacar el temple de Bayon on podem observar 216 cares fetes amb pedra. Es el meu preferit...genial!!!
Es necessiten varis dies per recorre i veure tots els temples degut a la seva gran extensió, el meu amic i jo vam llogar un Tuk-tuk amb xofer durant tot el dia per 6 dòlars cadascú i ens vam dedicar a veure el mes destacat. Ens vam aixecar a les quatre i mitja per poder veure la sortida del sol a Angkor Wat i per aprofitar el màxim de temps sense la calor humida Cambotjana. Per sort, i encara que la previsió del temps anunciava pluja, no va caure ni una gota.
La selva durant aquest anys ha anat creixent al costat, a sobre, per dins, per sota dels temples i en alguns llocs creen un paisatge de pel.licula. Sense anar mes lluny, al temple de Ta Prohm (un altre de visita obligada) es on es va filmar Tomb Raider. El millor es caminar, deixar-se perdre pels temples, relaxar-se i transportar la teva ment en la època de llavors encara que a vegades es impossible per la gran quantitat de turistes que hi ha. Us recomano que a part dels temples mes famosos, visiteu un o dos de menys importància però d´igual bellesa i estareu completament sols.
Es necessita una mica de paciència i comprensió quan visites els temples per la gran quantitat de venedors ambulants, normalment nens, que ofereixen productes Cambotjans, llibres sobre els temples i beguda i menjar.
A la ciutat de Siem Reip i en Cambotja en general us adonareu també de que hi ha, desafortunadament, bastant gent amb parts del cos amputades. Això es degut a que el ´Khamer Vermell´ va posar innumerables mines per tot el país quan van estar al poder per evitar que la gent fugis i encara avui dia hi ha moltes que no han explotat. Es per això que es millor no sortir-se dels camins marcats...per si de cas.
.
No se puede ir a Camboya y no visitar los templos de Angkor. Angkor se encuentra al lado de Siem Reip, una ciudad de un millón de habitantes al noroeste de Camboya. Era la antigua capital del imperio Khmer que duró entre el siglo 9e y 13e y que entonces iba de Burma en Vietnam. En aquel momento, mientras Londres tenía una población de 50.000 habitantes, Angkor tenía un millón d´habitantes. Por supuesto, es patrimonio de la humanidad.
El complejo es enorme y engloba centenares de templos contruidos con piedra. El mas famoso y mas grande es Angkor Wat que se considera el edificio religioso mas grande del mundo. Hay que destacar el templo de Bayon dónde podemos observar 216 caras hechas con piedra. Es mi preferido...genial!!!
Se necesitan varios días para recorrer y ver todos los templos debido a su gran extensión, mi amigo y yo alquilamos un Tuk-tuk con chófer durante todo el día por 6 dólares cada uno y nos dedicamos a ver lo mas destacado. Nos levantamos a las cuatro y media para poder ver la salida del sol en Angkor Wat y para aprovechar el máximo de tiempo sin el calor húmedo Camboyano. Por suerte, y aunque la previsión del tiempo anunciaba lluvia, no cayó ni una gota.
La selva durante este años ha ido creciendo al lado, encima, por dentro, por debajo de los templos y en algunos lugares crean un paisaje de por pelicula. Sin ir mas lejos, en el templo de Ta Prohm (otro de visita obligada) es donde se filmó Tomb Raider. Lo mejor es andar, dejarse perder por los templos, relajarse y transportar tu mente en la época de entonces aunque a veces es imposible debido la gran cantidad de turistas que hay. Os recomiendo que aparte de los templos mas famosos, visiteis uno o dos de menos importancia pero de igual belleza y estaréis completamente solos.
Se necesita algo de paciencia y comprensión cuando visitas los templos por la gran cantidad de vendedores ambulantes, normalmente niños, que ofrecen productos Camboyanos, libros sobre los templos y bebida y comida.
En la ciudad de Siem Reip y en Camboya en general os daréis cuenta también de que hay, desafortunadamente, bastante gente con partes del cuerpo amputadas. Esto se debido a que el "Khamer Rojo" puso innumerables minas por todo el país cuando estuvieron en poder para evitar que la gente huyera y todavía hoy en día hay muchas que no han explotado. Por esto es mejor no salirse de los caminos marcados...por si las moscas.
.
Miki Khmer

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo vaig fer dos anys sense hivern! de Catalunya a Argentina, com les aus jajaja
Ara estic vivint el meu primer hivern, sort que és a Baires i el fred és rídicul.
De tota manera he de dir, que ara entenc als meus amics quan els deia que mentre ells tenien fred jo anava amb maniga curta!
Fins i tot el Nadal
http://fuetimate.wordpress.com/
Menja't unes braves amb una Estrella de part meva!