15 d’octubre 2007

L'art de l'escupitinajo' i com creuar un carrer

Cada pais te una cultura i costums diferents unes de les altres, ni bones ni dolentes. Us escric unes linees de coses que em criden l'atencio de Beijing. Ho comento com a curiositat no com a critica.
Des de l'any 2003 esta prohit escopir a Beijing. Res mes lluny de la realitat. Aqui quasi tothom escup i ho fan a tot arreu i amb banda sonora inclosa. Vigila quan posis la bossa al terra o et pots portar un nou acompanyant amb tu, jeje.
Per altre banda, creuar un carrer pot ser una gran aventura. Aqui qui te preferencia son els cotxes i les bicicletes, inclus en els pas de vianants. En el semafors tampoc et refiis, sempre pot venir una bicicleta 'traicionera' per darrera. Per creuar un carrer s'han de seguir basicament tres pasos: mirar a tots el costats, tornar a mirar i si no les tens totes amb tu, posa't al costat de la gent autoctona i segueix els seus pasos, ja que son ells els que realment dominen aixo de creuar el carrer. M'han comentat que a la India encara es pitxor.
En les cruilles sense semafor la llei pels automovilistes es: el primer que entri es el que te preferencia. Ah, i vigila quan baixis del bus que la bicicleta 'traicionera' pot passar entre el bus i la vorera.
Com a punt positiu i de cara als Jocs Olimpics, hi ha gent que treballen pel govern que poc a poc estan 'ensenyant' a la gent a cumplir algunes de les normes vials basiques: que la gent no travessi amb el semafor vermell, que les bicis es parin en els semafors...Aquesta mateixa gent tambe es troba a les parades dels busos i intenta que la gent faci cua mentres espera el bus, per exemple.
Miki Chang