25 d’octubre 2007

Malalts de festa a Beijing

Com no, apart d'estudiar s'ha de sortir de festa. No per la festa en si sinó, mes que res, per saber mes de la cultura Xinesa, jeje. Concretament a Beijing es pot trobar tot tipus de locals i tot tipus de musica. Les discoteques en que estat normalment tenen una sala de ball no molt gran i al voltant d'ella moltes taules, petites habitacions amb vidres transparents o petits espais per grups. Tots de cara a la pista de ball. Pots agafar un d'aquest llocs i demanar les begudes al cambrer i quedar-te allà tota la nit o anar a ballar si tens ganes. Les begudes poden anar des de cervesa, si no tens 'yuans' com jo, o al mes car dels licors. Pots demanar des d'un got, a una ampolla petita, ampolles senceres de wodka, whisky, gerres...fins estranys coctails. També es pot menjar, si, hi ha cuina oberta tota la nit. Molts miralls per tot arreu i molts 'segurates'. He estat en un local de musica salsa ,on els xinesos no ho feien gens malament, i en llocs de musica 'house' amb bons D'Jeys (o com s'escrigui). I com no, en els famosos karaokes. realment s'ho prenen en serio quan canten. Abans de la discoteca pots anar a prendre alguna cosa a Sanlitun àrea on esta ple de bars. Aquí pots trobar bars amb musica en directe, en Xines, of course. I també pots trobar gent oferint 'girls bar' (i no vol dir un bar sol per dones).
No puc generalitzar i no puc dir que tots el locals de Beijing siguin així ja que normalment sortim per llocs on hi ha bastants occidentals. Per això surto cada cap de setmana, per saber mes sobre el tema, jeje. La beguda estrella es 'pijiu' que vol dir cervesa i com no, aquí a Xina, en molt llocs es pot 'regatejar' fins i tot amb el preu de la beguda abans d'entrar al local. El 'baijiu' o alcohol blanc es una altre beguda típica d'aqui, encara que no s'acostuma a beure en discoteques sinó en bars o restaurants. Es com orujo en versió xinesa, o sigui 'Olujo'. Esta tirat de preu però no us recomano mes d'un got.
Miki Chang

1 comentari:

Locu ha dit...

Tú ves buscando after hours para cuando vuelvas, que nunca se sabe. Uno sale a tomar unas cervecillas, aquello que se lía un poco, que si unos chupitos, que ahora donde vamos , que solo hay distrito a estas horas, y luego qué!!! eh???

Cuidate mucho y vuelve como te fuiste de entero. Te echamos de menos!
Locu