07 de novembre 2007

Beijinesos: gent de carrer

Una de les coses que et sorprèn de Beijing (haure de comprovar si es així al reste de Xina) es que sempre hi ha gent pel carrer sigui la hora que sigui. O be estan menjant als innumerables restaurants i parades de menjar, o be estan comprant en els mercats o petites improvitzades tendes tipus 'top manta'. La veritat es que aquests Xinesos saben fer negoci de qualsevol cosa.
Als parcs o fins i tot a les grans avingudes, pots veure gent, sobretot gent gran, practicant Tai Chi (amb o sense espasa) o danses populars i també Bàdminton. Un altre joc molt popular es juga amb una pilota tipus bàdminton, de plomes. Es tracta de que la pilota no toqui el terra, això si, no es pot tocar amb la ma, i se la passen uns als altres. Realment tenen habilitat aquesta gent tinguin la edat que tinguin. Un altre joc curiós es juga amb un tipus de raqueta. La pilota es posa, diguem a la paella sense botar-la i es tracta de donar voltes, de passar la raqueta d'un lloc a l'altre i fins i tot ballar sense que es caigui la pilota. Curiós, curiós!!!
També es pot veure sobretot als parcs, gent tocant instruments que mai havia vist i gent cantant. I per suposat gent amb els característics estels Xinesos.

Miki Chang