05 de novembre 2007

Transport urba

Per desplacar-se per Beijing es poden utilitzar diferents alternatives. La bicicleta amb carrils bici per tot arreu es una d'elles. Aquesta opció va perdent pes per culpa del cotxe. Els tricicles, capaços de transportar quasi qualsevol cosa tambe una bona eina de treball ja que a part del transport també s'utilitzen com parades de fruita, menjar calent i fins i tot com a taxi.
L'autobus es un medi de transport molt utilitzat i barat. Un bitllet costa 0.4 yuan (amb targeta recarregable) Normalment a l'autobus, apart del conductor, hi ha un revisor que controla que tothom pagui i anuncia també les parades. Això si, depèn de quina hora i ruta poden entrar dos milions de persones en un sol bus, jeje. La opció metro es la mes rapida. Costa 2 yuan. També esta ple a vesar i de moment no arriba a tota la ciutat. Per ultim, el taxi, no molt car i bastant ràpid. Encara que a vegades els taxistes no saben totes les direccions.
El trafic a Beijing es caòtic com a tota gran ciutat. La gent no deixa de tocar el clàxon. Normalment ho fan mes que res com avis i la majoria de vegades ni s'inmuten, segueixen tal qual. I bueno, com ja us he comentat alguna vegada, vigila quan creuïs els carrers!!!

Miki Chang