06 de febrer 2008

Outback (I): d'Adelaide a Alice Springs

Hola, ja soc aquí altre vegada. Outback, que vol dir Outback? Els Australians anomenen Outback a la part menys habitada i desèrtica d'Australia, o sigui, quan et separes una mica de la costa i et dirigeixes cap al centre.
Comencem el nostre mini safari cap el centre vermell des d'Alelaide i la primera parada es Flinders Rangers: un parc natural amb una cadena muntanyosa en forma de peix.
Es clar, aquí al febrer es el mes mes calorós i es nota. Comencem a trobar-nos amb els primers cangurs. Al principi fa gracia, desprès ja els trobes per tot arreu...però fa gracia igualment, jeje.
La primera nit la passem al aire lliure, no sense que abans el nostre guia ens fa faci uns resum dels animals mes perillosos/mortals d'Australia. Uns 10 dels 15 que existeixen al mon estan per aquestes terres. Per sort aquí, en el desert, no ens hem de preocupar de les meduses, jeje.
També el nostre guia, que de veritat sap mes que es 'cocodrilo dundee', ens ha dit que comencem a estalviar aigua. Tot s'incrementa de preu a mesura que vas cap el centre.
Desprès de dormir a l'aire lliure en una mena de sac de dormir que s'anomenen 'swag' i de veure una nit amb milions d'estrelles (mai havia vist tantes), ens aixequem a les 4h del mati per veure la sortida del sol des de dalt de la muntanya. Així que no hi ha res millor que unes dues hores de marxa a la matinada per despertar el teu cos....però val la pena!!! Encara que a la nit passat una mica de fred, ....molt aire!!!
A l'hora d'esmorzar, algú ha oblidat el pa a sobre la taula i els cangurs han fer la seva, així que alguns no mengem 'bocadillo' avui.
.
Miki Dundee