08 de febrer 2008

Outback (II): Oodnadatta Track i Coober pedy

Oodnadatta Track es una de les carreteres que hi pel centre d'Australia. Bueno, carretera es un dir per que es una cami de terra no asfaltada i potser en un dia sol et creues amb una cotxe o camió o amb cap persona. Desprès de deixar Flinders rangers ens dirigim cap a William Creek, un petit 'poble' de 6 habitants al mig del no res. Hem d'estalviar aigua per que el nostre guia ens ha dit que no trobaren aigua potable en dos dies. Comencem a creuar territori protegit aborigen. També ens creuem amb alguns dingos (gossos salvatges) i amb alguns llangardaixos (una mica, bastant, mes grans que a les nostres terres). A William Creek hi ha tantes mosques que ens hagut de comprar una red antimosques que ens cobreix tot el cap i es clar, hem de sopar quan se'n va el sol i les mosques desapareixen.
Els territori es va fent cada cop mes escàs de vegetació, encara que no desapareix del tot, i la terra es va tornant mes vermella. Pocs, o cap poble, en molts kilòmetres.
Arribem a Coober pedy, conegut mundialment per la seves mines d'Opal. D'aquí s'estreu el 80% de l'Opal mundial. A l'estiu aquí fa molta calor, 45 o 50 graus, i el 80% de la població viu a sota terra, que s'esta mes fresquet. Ens comencem a trobar amb els primers aborígens. Alguns d'ells, desafortunadament, borratxos, ja que els falta una enzim al cos que fa que amb una ampolla de cervesa ja estiguin borratxos i fins hi tot, violents. Peró sol son una minoria els que beuen. Per cert, existeixen un mig milió d'aborigens a Austràlia.
Al voltant de Coober Pedy s'han filmat pel.licules com per exemple, Mad Max o 'Planeta Rojo'. Així que us podeu fer una idea del paisatge...i si no, mireu les fotos que per algo les poso, joe!!!
.
Miki Dundee

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tiu! No veig les fotos!Segur que les has penjat?

Quina enveja que fas, cabroncete! Escriu mes sovint, que es troben a faltar les teves croniques. ;o)

Samper

Anònim ha dit...

Ara ja les veig!!

Quina canya de llocs!Quan siguis abuelito, anda que no tindras coses que explicar als nets!!