13 de febrer 2008

Una mica de culturilla

Es veu que els Holandesos van ser els primers a veure Australia pero no van arrivar a tocar terra. No va ser fins el 1770 que James Cook (Jaime pels colegues) amb el seu vaixell Endeavour (o algo aixi) va desemvarcar en aquestes terres. Es va trobar amb alguns aborigens pero cap problema...pim, pam, pum. Els 80 anys seguents aborigens i alguns anglesos (militars amb les sevs families) habitaven la gran illa o el petit continent segons es miri. Despres es va convertir en la preso d'Anglaterra, tots els delincuents anglesos es trasladaven a aqui aixi que quasi segur que cada australia te algun amptepassats que va estar empresonat, jeje. Poc a poc els delinquents van anar conseguint la llibertat i clar, es van quedar.
A partir de la segona guerra mundial molts emigrants europeus van venir cap aqui, especialment Italians, grecs, Polacs. es per aixo que no es dificil trobar tendes, cognoms... d'aquestes nacionalitats. Tambe hi ha una gran quantitat d'asiatics.
Un tema a part son els aborigens. Les seves terres anaven disminuint i els 'blancs' s'aprofitaven d'ells. Per sort ara hi ha bastants lleis que reconeixen el seu status i terres pero encara hi ha una mica de racisme diria jo.
La capital de d'Australia es Camberra i la poblacio de tot el pais es d'uns 20 millions d'habitants d'els quals un 90% habita a la costa, especialment la costa est.
Toma ja, que us a semblat? El Lonely Planet es una mina...jejje.
.
Miki Dundee