06 de maig 2008

Rumb a Tailandia (I): Singapur/ Rumbo a Tailandia: Singapur

En la meva ruta cap a Bangkok faig una parada a Singapur (o Singapore, com es diu realment). Amb molta pena deixo Austràlia i en 4 horetes en avio em planto en aquesta ciutat que també es un país . Per sort, vaig fer un amic Japonès a Darwin que viu a Singapur i vaig fer el viatge amb ell i molt amablement em va indicar que fer, com arribar al meu hostel, que no fer, on anar...
El primer que et sobta es el formulari d'entrada. Al darrera es pot llegir: 'pena de mort pels traficants de drogues'. I es que Singapur es un país amb normes molt estrictes. Fins fa poc, estava prohibit fins i tot menjar xiclet.
Singapur es una ciutat-pais d'uns 4'5 milions d'habitants. Era una colònia anglesa i desprès va pertànyer a Malàisia i aquests literalment la van treure fora de les seves fronteres. Mescla de Xinesos, Malais, Indonesis, Tailandesos, Indis, Europeus.....de tot. Es una ciutat molt neta i segura i gent bastant simpàtica. El clima es molt calorós i humit, quasi insuportable. No podria viure aquí. .
Poques coses a veure però la vaig trobar interessant. Si et passeges pel barri Xines et penses que estàs a Xina. Si vas al barri indi, nomes fas que veure indus. Al barri musulmà, el mateix. Edificis alts i tendes i mes tendes a la zona de negocis. I per fi, els preus ja comencen a ser com a mi m'agraden, ja menjo per un euro i bon menjar. Estic sol un dia aquí, mes que suficient i demà passat cap a Kuala Lumpur.
.
En mi ruta hacia Bangkok hago una parada en Singapur (o Singapore, como se llama realmente). Con mucha pena dejo Australia y en 4 horitas en avion me planto en esta ciudad que también es un país . Por suerte, hice un amigo Japonés en Darwin que vive en Singapur y hice el viaje con él y muy amablemente me indicó que hacer, como llegar a mi hostel, que no hacer, dónde ir...
Lo primero que te llama la atencion es el formulario de entrada. Detras se puede leer: 'pena de muerte por los traficantes de drogas'. Y es que Singapur es un país con normas muy estrictas. Hasta hace poco, estaba prohibido incluso comer chicle.
Singapur es una ciudad-pais de unos 4'5 millones de habitantes. Era una colonia inglesa y despues perteneció a Malaisia y estos literalmente la sacaron fuera de sus fronteras. Mezcla de Chinos, Malayos, Indonesios, Tailandeses, Indios, Europeos.....de todo. Es una ciudad muy limpia y segura y gente bastante simpática. El clima es muy caluroso y húmedo, casi insoportable. No podría vivir aquí. .
Pocas cosas para ver pero la encontré interesante. Si te paseas por el barrio Xines te piensas que estás en China. Si vas al barrio indio, solo haces que ver indus. En el barrio musulmán, lo mismo. Edificios altos y tiendas y mas tiendas en la zona de negocios. Y por fin, los precios ya empiezan a ser como mí me gustan, ya como por un euro y buena comida. Estoy solo un día aquí, mas que suficiente y pasado mañana en Kuala Lumpur.
.
Miki Fog

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon voyage!!! Un altre cop a Àsia! Pots tranquilitzar-nos pel tema de la pèrdua de la càmara de fotos? Seguirem tenim documentació gràfica del teu viatge o aniràs recopilant càmeres d' usar i tirar?

La quasifunsi!

Anònim ha dit...

Felicitats senyor pels 200 dies de viatge!!! Segurament recordaràs per sempre molts d'ells. Continua sumant i explicant, que de Thailand encara no sabem res!

Records de la xafardera!