16 de juny 2008

Paset a paset cap al sud de Laos/ Pasito a pasito hacia el sur de Laos

Ja estem a la capital de Laos, Vientiane, de sol 400.000 habitants. No hem d'oblidar que Laos sol te uns 6 milions d'habitants. Arquitectura colonial francesa i bars i restaurants al costat del riu. A part d'això i algun que altre temple (ja he vist molts, per cert) no hi ha res d'especial. Es un lloc intermig per relaxar-se abans de partir cap al sud o cap el nord o per treure's el visat per algun dels països del voltant. Ens quedem una sola nit i partim direcció mes al sud, cap a Thekhet. No estava en els meus plans passar per aquí però segueixo al grup. En aquest ultim mes deixo que em portin d'un lloc a l'altre, jeje. Ja estic cansat de prendre decisions. Fins i tot no tinc ni guia de Laos.
Sortim al mati següent cap a Thekhet, mes hores de bus, concretament 7. Aquest cop el viatge en bus ha estat mes tranquilet però també curiós. Hem creuat camps i camps d'arròs, poblats amb cabanes de fusta i ens han creuat vaques, gossos, búfals d'aigua, cabres, gallines i animals diversos. Això significa que el conductor ha de tocar el clàxon cada 5 minuts per que els animals sortint de la carretera (ja que alguns fins i tot estan estirats prenent el sol al ben mig, jeje), frenades brusques i invasió del carril contrari, això es Laos. Curiós també ha estat la parada per anar al lavabo...el bus ha parat al mig de la carretera i tots a pixar als camps dels costats.
Com us he dit les cabanes acostumen a ser de parets de fusta i de sostre de palla. Quasi totes estan a sobre d'unes columnes de fusta elevades un o dos metres sobre el terra. Suposo que per evitar l'entrada d'aigua quan plou, ja que aquí a l'epoca de pluja plou i plou i el paisatge canvia completament.
Parlant de pluja, des de que hem deixat Vientiane no ha parat de ploure. Inclús tot el dia que estem a Thekhet ha plogut. Lo interessant de Thekhet son els voltants, fer alguna caminada per la selva ja que la ciutat en si es simplement lletja. No hi ha motiu per quedar-se aquí per que anuncien mes pluges. Així que dia perdut al hostel i al dia següent un altre bus una mica mes cap al sud, concretament Pakse. Espero que el temps millori!!!
.
Ya estamos en la capital de Laos, Vientane, de solo 400.000 habitantes. No tenemos que olvidar que Laos solo tiene unos 6 millones de habitantes. Arquitectura colonial francesa y bares y restaurantes al lado del río. Aparte de esto y algún que otro templo (ya he visto muchos, por cierto) no hay nada de especial. Es un lugar intermedio para relajarse antes de partir hacia es sur o hacia el norte o para sacarse el visado para alguno de los países de por aqui. Nos quedamos una sola noche y partimos hacia mas al sur, hacia Thekhet. No estaba en mis planes pasar por aquí pero sigo al grupo. En este ultimo mes dejo que me lleven de un lugar para el otro, jeje. Ya estoy cansado de tomar decisiones. Incluso no tengo ni guía de Laos.
Salimos a la manana siguiente hacia Thekhet, mas horas en bus, concretamente 7. Esta vez el viaje en bus ha sido mas tranquilito pero también curioso. Hemos cruzado campos y campos de arroz, poblados con cabanas de madera y nos han cruzado vacas, perros, búfalos de agua, cabras, gallinas y animales diversos. Esto significa que el conductor tiene que tocar el clàxon cada 5 minutos para que los animales se aparten de la carretera (ya que algunos incluso están estirados tomando el sol en el medio mismo, jeje), frenadas bruscas e invasión del carril contrario, esto es Laos. Curioso también ha sido la parada para ir al lavabo...el bus ha parado en medio de la carretera y todos a mear en los campos de alrededor.
Como os he dicho las cabanas acostumbran a ser de paredes de madera y de techo de paja. Casi todas están encima de unas columnas de madera elevadas uno o dos metros sobre la tierra. Supongo que para evitar la entrada de agua cuando llueve, ya que aquí en la epoca de lluvia llueve y llueve y el paisaje cambia completamente.
Hablando de lluvia, desde que hemos dejado Vientane no ha parado de llover. Incluso todo el día que pasamos en Thekhet ha llovido. Lo interesante de Thekhet son los alrededores, hacer alguna caminada por la selva ya que la ciudad en sí es simplemente fea. No hay motivo para quedarse aquí ya que anuncian mas lluvias. Asi que día perdido en el hostel y al día siguiente otro bus algo mas hacia el sur, concretamente Pakse. Espero que el tiempo mejore!!!
.
Miki Sabaidee